Minut rekrytoitiin LinkedInistä

Janina Granholm

Palattuani tammikuun lopussa 2015 kandivaiheen opiskelijavaihdosta en ollut edes aloittanut aktiivista työnhakua, kun LinkedIn:n kautta tuli kutsuja työhaastatteluihin. Maaliskuun lopussa sain kaksi työtarjousta (samana päivänä) ja molempien kohdalla minut oli rekrytoitu LinkedIn:stä.

Valitsin näistä kahdesta työtarjouksesta nykyisen työpaikkani Hansacontainers International Oy:llä. Ensi vuoden alussa olisi tarkoitus vähentää työtunteja ja jatkaa maisterinopintoja Aallossa.

 

Miksi minut rekrytointiin juuri LinkedInin kautta?

Uskoisin taustalla olevan monta tekijää. Ensinnäkin minulla oli vuoden alussa erittäin kattava LinkedIn-profiili. Profiilini sisälsi tarkkaan mietityn esittelytekstin, kattavan listan taidoistani ja erityisosaamisestani (joita moni kontaktini oli vahvistanut) ja muutaman suosituksen. Ja olin nimeni viereen vielä lisännyt, että etsin töitä juuri nyt.

Olen jälkikäteen kysellyt sekä nykyiseltä työnantajaltani että toisilta minuun LinkedIn:n kautta lähestyneiltä yrityksiltä, että mikä profiilissani herätti heidän huomionsa. Yksi sanoi, että avoin ja ystävällinen persoonani välittyi profiilikuvassani ja esittelytekstissäni. Lisäksi esittelytekstissä mainitsemani faktat ja luvut (listasin mitä olin eri tehtävissä saavuttanut ja mitä eri kokemukset olivat minulle opettaneet) kuulemma osoittivat, että olen vahvasti tuloshakuinen.

 

Oman profiilin huoltaminen kannattaa

Tämän hetkinen LinkedIn-profiilini kaipaisi päivitystä, mutta kiireiden keskellä se on jäänyt. Huollan LinkedIn-profiiliani siitä syystä, ettei voi ikinä tietää kuka katsoa profiiliani ja mitä se voi poikia.

Oma profiili kannattaa pitää ajantasalla. Kannattaa lisätä kaikki mahdolliset projektit, vapaaehtoistyöt ja niin edelleen joissa on mukana. Ei voi ikinä tietää, kuka profiiliasi katselee – LinkedIn on täynnä mahdollisuuksia työntekijälle (ja myös rekrytoijalle).

 

Vinkkini LinkedIn-profiilin päivittämiseen

  • Lisää kattava lista taidoistasi ja erityisosaamistasi, koska näillä hakusanoilla rekrytoijat etsivät sopivia kandidaatteja tiettyyn työhön.
  • Lisäksi, jos etsit töitä, tee se selväksi kirjoittamalla se nimesi viereen.
  • Lisää projektit ja vapaaehtoistyöt.
  • Kannattaa myös lisätä kaikki kontaktit LinkedIn yhteystietoihin – ei voi ikinä tietää kenestä voi olla hyötyä jossain vaiheessa elämää.

 

Janina Granholm
Office manager / toimistopäällikkö

**

Olethan jo päivittänyt LinkedIn-profiilisi uuteen vuoteen? Tee ekonomilupaus ja haasta ystäväsikin! Voit voittaa henkilökohtaisen some-sparrauksen. Anna ekonomilupaus ja katso vinkit LinkedIn-profiilisi päivittämiseen. Liity Suomen Ekonomien -LinkedIn-ryhmään. Ryhmä on Suomen suurin suomenkielinen ryhmä LinkedInissä.